Burma/Myanmar

Glimmande, glittrande, okända, glänsande och alldeles magiska Burma. Upplev landet som länge varit stängt och haft världens strängaste diktatur. Myanmar, som är landets officiella namn enligt militärjuntan, är ett av världens mest buddhistiska länder och här vimlar det av munkar, tempel och pagoder över hela landet.

<
>

Det vänliga burmesiska folket är efter många år av påtvingad isolering mycket intresserade av utlänningar och intresset för omvärlden är stort. Slående och vackra turistattraktioner har öppnats – flodkryssningar, pittoreska byar på landet och historiska tempel kan nu utforskas. ‘Quite unlike any land you know about’ – sa poeten Rudyard Kipling och hans ord beskriver mycket väl hur annorlunda och unik Burma/Myanmar är.

Vägen till Mandalay

Resan till Burma/Myanmar startar oftast i Rangoon som med sina tempel och pulserande stadsliv ger en skön start på ditt livs upplevelse – aptiten att uppleva mer av landet triggas. Glada och nyfikna burmeser tittar intresserad på alla turister och på de lokala marknaderna på landsbygden säljs nyfångad fisk och souvenirer. Flodkryssningen på floden Kipling som kallas ”Vägen till Mandalay”, ger dig bästa möjligheterna att uppleva landet.

Unika resetips om resor till Burma/Mayanmar

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Platser i Burma/Myanmar

Visa mer