Kina

Världens folkrikaste land, Kina, har en långvarig tradition och är i västvärlden känt för sin imponerande mur, sitt porslin och siden och sin stora variation. En resa till Kina varierar väldigt, beroende på vart man reser. Kontrasterna är oslagbara! Kinesiska muren på förmiddagen och middag på Philippe Starck-restaurang på kvällen. Ungefär 2000 års skillnad...

<
>

Landet har allt från regnskog, floder, snöklädda berg, stränder, öken och storstäder till små byar. Här återfinns pandor, leoparder och kameler. De olika områdena har olika egenskaper, och varierar precis som vädret. Östra delen har havsklimat, södra landet subtropiskt klimat med sina regnskogar och berg. I nordväst återfinns öknar. Största delen av landet har ett tempererat, kontinentalt klimat som präglas av de angränsande haven och monsunvindarna.

Kina är kontraster

Oavsett vad för upplevelse man söker, kan man få den i Kina. Här väntar spännande smaker, dofter och äventyr. Peking, eller Beijing, är huvudstad och en av de mest folktäta städerna i världen. Peking är känt för alla sina palats, tempel, trädgårdar, murar och portar. Staden är till hälften omringad av berg, och det är i de norra bergen som den kända och mytomspunna Kinesiska Muren ligger. Några av de populäraste besöksmålen är, förutom Kinesiska Muren, Den Förbjudna Staden och Maos Mausoleum.

Unika resetips om resor till Kina

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.