Ryssland

Ryssland förknippas ofta med storskaliga byggnader, grandiosa torg, Svarta Havet och Transsibiriska Järnvägen. Här väntar gott om historiska sevärdheter, sovjetiska arv och några av världens främsta muséer. Ryssland är världens till ytan största land och fylld med spännande och överraskande kontraster.

<
>

Natur finns det gott om – här finns över 30 nationalparker och 100 naturreservat. Här återfinns berg, vulkaner och floder såväl som metropoler, operahus och internationella filmfestivaler. Huvudstaden Moskva är en sann ikonisk metropol, med sin basilika och det Röda Torget. Här ligger bland annat världskända Kremlin och Bolshoiteatern.

Moskva och Sankt Petersburg i Ryssland

Klassiska Moskva innebär besök till observatoriet och balettföreställningar, men det finns en annan sida av Moskva också – en modern och experimentell. Utforska de trendiga konstgallerierna, nattklubbarna och musikcaféer. Sankt Petersburg, Rysslands näst största stad, har en fantastiskt vacker historisk stad som även är med på UNESCO:s Världsarvslista. Här ligger Vinterpalatset, Hermitaget och Mariinskyteatern. Vi tipsar även om jazzbrunch…

Unika resetips om resor till Ryssland

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.