Ukraina

Ukraina är Europas till ytan näst största land. Landet frigjordes från Sovjetunionen i 1991. Det blev en svår frigörelse och landet har kämpat sedan dess att stabilisera sig. Men landet har en lång historia och spännande kultur för den nyfikna. Den berömda författaren Tjekov bodde i Yalta de sista åren av sitt liv.

en-grön-bil-i-Ukraine-resor-med-Nygren-Lind-ResebyråResor-till-Ukraine-museum-Kiev-Nygren-LInd-Resebyråstaty-kiev-soldat-resor-Nygren-Lind-Resebyråstaty-kiev-resor-Nygren-Lind-Resebyråstadsbild-kiev-ukraine-resor-med-Nygren-Lind-Resebyråräv-utanför-Tjernobyl-resor-Nygren-Lind-Resebryåcool-kille-kiev-Nygren-Lind-ResebyråResor-till-Ukraine-stadsbild-Kiev-Nygren-LInd-Resebyrå
<
>

Systern till Tjekov upprättade ett museum till minne om honom med fler av hans värk utställda. Hans liv kan mer eller mindre följas steg för steg. I huvudstaden Kiev hittar du charmerande gator som den mest kända Andriyivsky vzviz. Besök vackra gallerier, mysiga och livliga caféer, restauranger och affärer. Här ligger även Chernobyl Museum som vittnar om den värsta atomolycka genom tiderna.

Marknad i Kiev – Ukraina

I gamla stadsdelen av Kiev finns den stora, livliga och kanske lite kaotiska marknaden Bessarabsky – ett måste-besök som blir en rolig upplevelse. Lokala befolkningen är gästvänliga och här har du absolut möjligheten att prata med några. Få lite lokala resetips serverad… Vandra och hajka i vacker natur med vattenfall som mål eller besök The Wine Tasting Hall i Jalta. Förvånande kanske men åtskilliga vinplantager i Jalta är kända för att göra väldigt goda viner.

Unika resetips om resor till Ukraina

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Resmål i Ukraina

Visa mer