Kinondo Kwetu, Kenya

Utanför Mombasa i Kenya hittar ni som både vill ha det privata paradiset och en aktiv bröllopsresa ert ställe. Filip och Ida som driver Kinondo Kwetu tar emot max 42 gäster, men oftast färre för att gästerna skall kunna semestra i fred.

Ni bor vid strandkanten, antingen i dubbelrum eller i någon av de fem bungalowerna. Förutom den kritvita stranden, och havet som bjuder på ett färgsprakande korallrev, finns två pooler på området där ni kan svalka er och vila med en drink i himmelssängen vid poolkanten. Bara en kort båtresa från stranden kan ni hitta en egen sandö där ni kan avnjuta en picknick-lunch som ni får med er.

När ni bor på Kinondo Kwetu ska ni känna er som hemma. Därför ingår allt, frukost, trerätters lunch och trerätters middag och all dryck utom champagne. När du blir törstig tar du det du önskar i kylen. Låna kanoter eller segelbåtar, åka på valhajssafari, en båttur i solnedgången eller ha picknick på en privat strand, allt ordnas efter önskemål och ingår.

Precis utanför stranden finns ett fantastiskt korallrev som lämpar sig för dykning och snorkling. PADI center finns om ni önskar ta dykcertifikat. Hästar finns att hyra för en ritt på stranden i solnedgången. Vill ni på större Afrika-äventyr flyger ni enkelt till Masai Mara för ett par dagars safari.