Kenya

För många är Kenya sinnebilden av Afrika. Kenya lockar varje år resenärer från stora delar av världen till sin mest kända attraktion och sitt rika vilt liv bland annat i naturreservatet Masai Mara. De berömda ”Big five” – elefanter, bufflar, lejon, leopard och noshörning - kan skådas på nära håll om man har tur.

<
>

I augusti sker den stora migrationen av djur från Serengeti i Tanzania, in i naturreservatet Masai Mara i Kenya. Det är en mäktig syn när tusentals gnuer, zebror och giraffer rör sig över vidderna, följda av lejon, geparder och hyenor som jagar av hunger. Hjordarna brukar börja anlända Masai Mara under juli månad.

Kombinera safari med lyxig badsemester

Kenya är mer än savann och vilda djur. I öster finns en lång kust mot Indiska Oceanen som man kan kombinera med en lyxig badsemester. Mombasas vackra och vita stränder lockar till vila och upphämtning efter långa dagar på safari. Att smälta alla upplevelser under lyxiga omgivningar, ger resan till Kenya ett riktigt skönt avslut. Hotell, lodger, camper och olika safarimål finns i mängder och olika prisklasser. Vi har varit där och vi guidar dig gärna.

Unika resetips om resor till Kenya

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.