Förenade Arabemiraten

Dessa sju emirat är kända för sina oljetillgångar och märkbara expansion sedan 1990-talet. Turismen är stor och städer som Dubai och Abu Dhabi lockar med lyxiga hotell, imponerande byggnader och exceptionella turistattraktioner som Atlantis i Dubai - en värld under och över vatten som imponerar små och stora resenärer från hela världen.

<
>

Förenade Arabemiraten består av sju emirat – Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujayra, Ras al-Khayma, Sharja och Umm al-Qaywayn. Dessa små områden har genomgått en otrolig förvandling de senaste 50 åren, sedan olja påträffades. En omfattande modernisering har skett sedan 90-talet och levnadsstandarden är nu fantastisk hög. Förr i tiden var dessa områden vid Persiska Viken små ökenstater som försörjde sig på smuggling och fiske – nu på internationell handel och nöjescentrum.

Förenade Arabemiraten blir världsledande turismcentrum

Förr i tiden var dessa områden vid Persiska Viken små ökenstater som försörjde sig på smuggling och fiske – nu på internationell handel och nöjescentrum. Dubai deklarerade före sekelskiftet att de ville skapa ett världsledande turismcentrum och har numer några av världens mest spektakulära byggnader, över 300 lyxhotell och ett trettiotal enorma shoppingcentrum. Huvudstaden Abu Dhabi ligger inte långt efter, med sin Formel 1-bana och världens snabbaste berg- och dalbana. I Förenade Arabemiraten väntar en stor och vacker öken, ultramodern arkitektur, långa stränder, shopping i överflöd, världskända golfbanor och dykning bland spännande skeppsvrak.

Unika resetips om resor till Förenade Arabemiraten

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Platser i Förenade Arabemiraten

Visa mer