Madagaskar

Madagaskar är till ytan världens fjärde största ö och är känd för sina 28 olika sorters lemurer - små primater med stora ögon - och för de små taggiga, insektsätande däggdjuren i familjen tanrekar. Madagaskar har varit skilt från det afrikanska fastlandet i mer än 50 miljoner år och har med tiden utvecklat sin egen särpräglade natur.

Resor-till-Madagaskar---träd---Nygren-Lind-ResebyråResor-till-Madagaskar---kaktus---Nygren-Lind-ResebyråResor-till-Madagaskar---sköldpadda--Nygren-Lind-ResebyråResor-till-Madagaskar---kvinna-i-djungel---Nygren-Lind-ResebyråResor-till-Madagaskar---landskap---Nygren-Lind-ResebyråResor-till-Madagaskar---natur---Nygren-Lind-ResebyråResor-till-Madagaskar---bergstoppar---Nygren-Lind-ResebyråResor-till-Madagaskar---kameleont-2---Nygren-Lind-ResebyråResor-till-Madagaskar---kameleont---Nygren-Lind-ResebyråResor-till-Madagaskar---djurliv---Nygren-Lind-ResebyråResor-till-Madagaskar---ödla--Nygren-Lind-Resebyrå
<
>

Tre fjärdedelar av den frodiga floran och faunan finns bara här och ingen annanstans i världen. De majestätiska gigantiska träden från baobabsläktet har blivit ett symbol för Madagaskar. Många av öns 1 000 orkidéarter är endemiska, och här finns också hälften av världens alla kameleonter. Klimatet är tropiskt längs kusterna, tempererat i inlandet och torrt i söder och det finns Malaria på ön.

Madagaskar är ett paradis för den naturintresserade

Öns inre del domineras av ett centralt högland, med fantastiska sandstensberg, vilket leder ner i regnskog och en smal kustlinje i öst. Världsnaturfonden skriver – “ön har liknats ett levande evolutionsbiologiskt laboratorium” och beskriver ön som ett biologiskt skattkammare. Vår kollega Cecilia fascinerades av det spännande djurlivet och den vackra naturen på hennes rundresa på ön. “Lite krångligt att ta sig runt på grund av en svag infrastruktur men lokalbefolkningen som för det mesta pratar franska och engelska, var mycket vänliga och hjälpsamma,” berättar hon.

Unika resetips om resor till Madagaskar

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.