Det var en gång… Sindbad sjöfararen, rökelsevägen och de heliga tre konungarna — Omans spännande och händelserika historia hör numera till allmänbildningen.

<
>

De stolta människorna och det häpnadsväckande landskapet bakom dessa legender är dock fortfarande en välbevakad hemlighet, som verkligen är värd att upptäcka. Oman saknar allt som är stort, arrogant och högljutt. Men precis detta gör landet till ett så ovanligt resmål och ger besökarna som kommer från en hektisk värld möjlighet att helt enkelt bara vara människa och skärpa sina sinnen. Oman betyder att man ser färger, andas in välluktande dofter, anar horisonter, fysiskt upplever extrema kontraster och glömmer bort tid och rum i ändlösa landskap.

Med vänlighet, öppenhet och ett stort inre lugn hälsar landets befolkning alla turister välkomna. Här är besökaren verkligen gäst. Omanierna är stolta över det de byggt upp de senaste 40 åren som sultanen Oaboos har regerat. Man lever idag i en modern stat och ändå i harmoni med de gamla traditionerna. Framsteg behöver inte nödvändigtvis betyda att man förlorar sin kulturella identitet och mänsklighet — även detta är en imponerande upplevelse för alla som besöker Oman.

Platser i Oman

Visa mer