Sydafrika

Välkommen till Sydafrika – landet där upplevelserna aldrig tar slut. Här finns allt du kan önska dig, från pulserande storstäder till vackra vingårdar, magnifika golfbanor, avkopplande badstränder, spännande safariturer, vilda djur, imponerande natur och lyxiga hotell och resorts. Landet bjuder på en mix av kultur, historia och äventyr, och det är inte svårt att förstå varför det är ett av de mest populära resmålen i Afrika.

Resor-och-safari-i-Sydafrika-natur-Nygren-Lind-ResebyråResor-och-safari-i-Sydafrika-mandela-Nygren-Lind-ResebyråResor-och-safari-i-Sydafrika-natur-hav-Nygren-Lind-ResebyråResor-och-safari-i-Sydafrika-Nygren-Lind-ResebyråResor-och-safari-i-Sydafrika-afrikaner-Nygren-Lind-ResebyråResor-och-safari-i-Sydafrika-vinaker-Nygren-Lind-ResebyråResor-och-safari-i-Sydafrika-vingård-Nygren-Lind-ResebyråResor-och-safari-i-Sydafrika-vin-Nygren-Lind-Resebyrå
<
>

Sydafrika är det ultimata resmålet för hela familjen och Krugerparken är en av landets höjdpunkter, där även de yngsta i familjen kan följa med på spännande safari. Att uppleva Sydafrikas rika och vilda djurliv på nära håll tillsammans med familjen ger ovärderliga minnen för livet. Men Sydafrika erbjuder också så mycket mer än bara safari – pulserande städer, vackra stränder, välkända vingårdar, magnifik golf och underbara hotell och resorts. Oavsett om du vill uppleva en oförglömlig safari eller bara njuta av avkoppling vid poolen på ett lyxigt hotell, är Sydafrika det perfekta valet för en oförglömlig familjesemester.

En lyxig och oförglömlig tågresa

Sydafrika är inte bara ett resmål för safari och äventyr, utan landet lockar även med en gastronomisk upplevelse utan dess like. Här finns toppklass restauranger och världskända vinområden som bara väntar på att få välkomna nyfikna vinprovare. Huvudstaden Kapstaden, ansedd som en av världens vackraste städer, blir en naturlig startpunkt för en resa till exempelvis vindistrikten Stellenbosch och Franschhoek, och vidare längs Garden Route. Men varför inte luta dig tillbaka och uppleva landet på en av de lyxigaste tågresorna i världen – Rovos Rail. Oavsett om du är en foodie eller bara vill uppleva Sydafrikas vackra landskap på ett annorlunda sätt, finns det något för alla i detta fantastiska land – det mest populära landet i Afrika.

Unika resetips om resor till Sydafrika

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Vanliga frågor och svar om Sydafrika

Vilka populära sevärdheter finns i Sydafrika?

Följande sevärdheter är värt att besöka på din resa i Sydafrika:

 • Cape Town, Kapstaden, som är känt for sin naturliga skönhet med Table Mountain, Cape of Good Hope och stränderna vid Clifton and Camps Bay.
 • Kruger National Park som är ett av de största viltreservat i Afrika. Reservatet är känd för sitt rika och vilda djurliv och the Big Five.
 • The Garden Route är en naturskön kustväg genom Western Cape, känd för sina stränder, skogar och laguner.
Vilka djur ingår i the Big Five?

Följande djur ingår i the Big Five och på en tursam dag i Kruger-parken i Sydafrika kan du uppleva alla vilda djuren under din safari:

 • Lejon
 • Leopard
 • Elefant
 • Noshörning
 • Buffel
Vad finns det för traditionella maträtter i Sydafrika?

På din resa i Sydafrika kommer du höra om följande traditionella maträtter:

 • Chakalaka – en Sydafrikansk maträtt som består av stark kryddade grönsaker med lokalt bröd och kötträtter.
 • Bredie – en gryta gjord på lamm, grönsaker och en tomatbaserad sås.
 • Boerewors – en traditionell korv gjord på en blandning av nötkött och fläsk.

Resmål i Sydafrika

Visa mer