Grekland

Grekland är födelseplatsen för demokrati och den moderna formen av politik. Födelseorten av litteraturen, den avancerade urbana arkitektur och de flesta av alla vetenskaper och konst. Här finns ett överflöd av antika lämningar och historiska platser att besöka.

<
>

Det är fantastiskt vackert ute i övärlden och lätt att leva i som turist. Vi Skandinaver har rest hit sedan resans begynnelse och slutar aldrig att charmeras av det vita och det blå – vi längtar tillbaka varje år. Huvudstaden Aten på fastlandet är den klart största staden i landet, med mer än en tredjedel av landets invånare.

Grekland charmerar världen

Grekiska tavernor i mängder bjuder in till långa och varma kvällar med grekisk mat och skön stämning. Den grekiska övärlden är stor men vilken passar just dig och ditt resesällskap och era behov? Öarna är utan tvekan de mest besökta men mängder av grekiska pärlor väntar på fastlandet. Costa Navarino är ett av de senaste nyupptäckta resmålen i Grekland. Värt ett besök tycker vi som redan längtar tillbaka. Grekland satsar på hållbarhet och hållbar turism vilket märks tydligt bland annat på Kreta, Kos och Rhodos.

Unika resetips om resor till Grekland

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Resmål i Grekland

Visa mer