Marocko

Marockos kulturarv präglas av olika folkslag och kulturer vilket ger en spännande blandning av arkitektur och kryddor. Marocko är för många kanske främst sinnebilden av orienten med sina tyg- och skinnfärgerier, den rödglödgade ökensolen och de trånga basarerna fyllda av exotiska dofter, beslöjade kvinnor och vackert hantverk.

<
>

Kulturen i Marocko har influerats av muslimer, araber och berber såväl som fransmän. Än idag talas många språk här och arvet syns tydligt i både arkitektur och traditioner. Landet är generellt torrt och varmt, men klimatet varierar kring bergen. Upplev allt från stekande ökenhetta till snötäckta bergstoppar i Atlas-bergen.

Marockos största städer

Casablanca har den största hamnen i Nordafrika och är hemmahamn för den kungliga marockanska flottan. Staden har både arabiska stadsdelar såväl som europeisk bebyggelse och är känd för en av de största filmklassikerna inom amerikansk film – Casablanca med Bogart och Bergman. Rabat är centrum för den franska kulturen och huvudstaden och hem för kungafamiljen. Marrakech brukar kallas ”söderns pärla” och är med på UNESCO:s Världsarvslista tack vare sin gamla stad, medinan.

Unika resetips om resor till Marocko

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.