Slovakien

Trots den ringa storleken så finns det mycket mer att uppleva i Slovakien än vad man kan tro. Allt från skidorter till varma källor som utnyttjas för spa-upplevelser till modernt utrustade badhus och kurorter som finns på många platser runtom i landet. Välkommen till allsidiga och spännande Slovakien!

<
>

För de äventyrslystna är Slovakien landet med flest grottor i centrala Europa varav flera är på UNESCO:s världsarvslista. Dessa är extra skyddade så det är bra att undersöka vilka som är öppna och tillgängliga för besök. Ta barnen med på äventyrsbad för svalkande bad i värmen. Ät och njut av goda lokala maträtter som Gulaschgryta och nationalrätten brynzové halušky.

Slovakien är redo att upptäckas

Är du och ditt resesällskap nyfikna och redo för att upptäcka nya platser som få andra har upptäckt – välkommen till Slovakien! Landet erbjuder vandringsmöjligheter, cykling, para-gliding och skidåkning. Kurera er i kurorternas mineralvattenkällor och bad. Trollbindas av uråldriga slott och borgar och kolla kalendern när kulturfestivalerna går av stapeln. Går resan till Bratislava, Slovakiens huvudstad, har ni ett stort antal gallerier, muséer att välja på.

Unika resetips om resor till Slovakien

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Resmål i Slovakien

Visa mer