Vietnam

75% av landet består av berg och kullar och högsta berget är Fan Si Pan som är 3145 m högt. Gränsen mot Laos och Kambodja utgörs till större delen av en bergskedja. Huvudstaden i Vietnam är Hanoi, men den största staden är Ho Chi Minh (tidigare Saigon).

<
>

Viktiga floder är Mekong i söder och Röda Floden i norr. Strax söder om Ho Chi Minh breder ett gigantiskt delta ut sig. Hela området är ganska platt och fantastiskt vackert. Mekong Deltat som består av flera huvudfloder kallas för Dong Bang Cuu Long av vietnameserna och har sin härkomst av flodernas flod – Mekong River.

Vietnamesisk mat är mycket smakfull

Man kan inte tala om hög- eller lågsäsong i Vietnam. Klimatet växlar från region till region och när det är vått och kallt i den ena är det varmt och soligt i den andra. Vietnamesisk mat är mycket smakfull och varierad. Landet har upp emot 350 traditionella rätter som består av allt från orm och skaldjur till goda vegetariska rätter. Fisk är en viktig ingrediens och stort sett alla rätter äts med ris och nudlar. Grönt te serveras överallt och vietnamesiskt kaffe smakar förträffligt.

Unika resetips om resor till Vietnam

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Resmål i Vietnam

Visa mer