Mellanöstern

I Mellanöstern är det Förenade Arabemiraten med bland annat Dubai och Abu Dhabi, kungadömen Oman, Jordanien och Qatar som attraherar turister. Få regioner kan mäta sig med den samling av historiska platser, vackra semesterorter som badar i sol, skönt klimat, design och arkitektur med "tusen och en natt" - charm.

Resor-till-Jordanien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---Petra-fasad Resor-till-Jordanien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---kryddor Resor-till-Jordanien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---kamel Resor-till-Jordanien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---ung-jordanier Resor-till-Jordanien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---djur Resor-till-Dubai-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå--falk Resor-till-Dubai-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå--atlantis Resor-till-Dubai-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå--dubai-skyline
<
>

Mellanöstern räknas som brytpunkten mellan Europa, Asien och Afrika. Uråldrig historia och födelseplatsen för judendom, kristendom och islam. Det är mixen och kontrasten av det gamla och moderna som fascinerar. Ju mer du ser och hör – ju mer vill du upptäcka. Och är sol och bad det största intresset, finns det en hel del badorter med kilometerlånga stränder. Lyxhotell finns i mängder.

Mellanöstern – centrum för historiska händelser

Historiska platser som den utmejslade staden Petra i Jordanien, en av sju underverk, är en av måste-besöka platser i Mellanöstern. Upplev Petra på nära håll med att vandra genom staden. Dubai räknas som bad och semesterort nummer ett och det med rätta – vackra och långa stränder och ett klimat som för oss i norden gör det möjligt att förlänga vår och sommar med ett par månader. Ät gott, shoppa på malls och övernatta i öken. Kontrasterna är många och oförglömliga.

Unika resetips om resor till Mellanöstern

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Platser i Mellanöstern

Visa mer