Zimbabwe

Ett fantastiskt vackert land som erbjuder det bästa för safari - den är ”vildare” här än i Sydafrika. Landet har en magisk och vacker natur med flera nationalparker. På gränsen till Zambia i den nordvästra delen av Zimbabwe ligger de berömda och vackra Victoriafallen.

Elefantfamilj i Zimbabwe Zimbabwes geparder på nära håll Zimbabwes giraffer Zimbabwes fåglar på nära håll Zimbabwes vildsvin
<
>

Vi rekommenderar safari i Zimbabwe för den som redan har gjort safari tidigare. I Zimbabwe är man nästan alltid ensam på sina game-drives och ser knappast andra bilar. Med vår samarbetspartner har man sin egen guide som är kända för att vara duktiga och välutbildade. Man tar ett stort ansvar för djur, natur och lokalbefolkningen är trevliga och mycket service minded.

Kombinera minst tre olika lodger

Alla lodgerna och camperna bjuder på totalt olika upplevelser så vi rekommenderar att man kombinerar minst tre olika. Det är rikligt med djurliv överallt och på vissa lodger får du förstklassig parkett till de vilda djuren som passerar eller stannar för att dricka av vattenhålen nära lodgen. I Zimbabwe saknas dock noshörningen om man är ute efter ”The Big Five”. Missa inte heller ett besök vid de vackra och berömda Victoriafallen!

Unika resetips om resor till Zimbabwe

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.