Österrike

Österrike förknippas mest med Alperna och skidåkning. Många som reser hit tar sig direkt från flygplatsen till skidbacken – och missar en hel del kultur värt att uppleva i övriga landet. Städer som Wien och Salzburg är kända för sin historiska arkitektur och om man gillar musik finner man här ett stort utbud som är svår att matcha i andra länder.

<
>

De snötäckta alperna öppnar upp för helt andra scenarier och upplevelser på sommaren. En vandring i de österriska alperna ger dig en härlig symfoni av oförstörd natur och bedårande skönhet. Välj bland otaliga vandringsleder där alperna är som vackrast. Kombinera med storstadsliv i Salzburg – Wolfgang Amadeus Mozarts födelseort eller i musik-meckat Wien.

Österrike känd för kulturskatter och rikt kulturliv

Landet är mångfacetterad och spåren av den långa historien möter dig överallt. Med sin centrala placering i Europa, är landet naturligt influerad från öst, väst, nord som syd. Österrike har haft många roller genom historien bland annat som kejsardöme och stormakt. En mångfald av kejserliga byggnader finns runt om i landet. På din resa genom Österrike dyker den självklara Wienerschnitzeln upp på menyn – det är bara att hugga in och njuta.

Unika resetips om resor till Österrike

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Platser i Österrike

Visa mer