Heta och härliga Argentina är ett fantastiskt land som är prisvärt, spännande och fullt av kontraster. En resa från Skandinavien kräver ett längre skräddarsytt program för att uppleva Argentina på riktigt. Från obligatorisk tango i Buenos Aires till ridning i vackra Patagonien eller vad sägs om ett hotell i ren eco-turism stil i Pampa?

Resor-till-Argentina--Mountain--Nygren-&-Lind-ResebyråResor-till-Argentina--glaciär---Nygren-&-Lind-ResebyråResor-till-Argentina---djurliv-pingvin--Nygren-&-Lind-ResebyråResor-till-Argentina---djurliv-häst--Nygren-&-Lind-ResebyråResor-till-Argentina---Buenos-Aires-ocean---Nygren-&-Lind-ResebyråResor-till-Argentina--natur--Nygren-&-Lind-ResebyråResor-till-Argentina---Buenos-Aires-bar---Nygren-&-Lind-Resebyrå
<
>

I Buenos Aires ska du njuta av god mat, god vin och uppleva en tangoshow innan du flyger vidare till Patagonien eller till andra äventyrliga platser. Upplev öken och vildmark från hästryggen. Känn dig i ett med det fängslande, platta och människo­glesa landskapet. Vinproduktionen drar till sig passionerade vinkännare från hela världen och självklart är en vinprovning ett måste. Vindruvorna trivs i klimatet som ger varma, torra dagar och kyliga nätter. Mendoza har fått en stark konkurrent i Patagonien.

Resa runt i Argentina – programförslag

För att få mest ut av resan till Argentina – Sydamerikas längsta land – rekommenderar vi ett skräddarsytt program. Minst 3-4 veckor beroende på vad man önskar uppleva. Argentina är för många drömdestinationen i Sydamerika som har otaliga resmål att besöka – så många att det kan bli svårt att välja. Buenos Aires är oftast starten på resan. Stanna gärna i tre nätter innan flygresan tar en vidare till Patagonien eller Pampas för storslagna naturupplevelser. Regnskog med vattenfall, klättra på glaciärer eller till sydspetsen för polarfantaster – 340 mil från norr till söder – hela sex olika klimatregioner ger landet ett varierande klimat. Det behövs tid för att uppleva Argentina men det är värt varje öra.

Unika resetips om resor till Argentina

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Vanliga frågor och svar om Argentina

Hur lång semester ska man planera på en rundresa i Argentina?

Längden på varje rundresa i Argentina, och annars i hela världen, är beroende på vad man önskar att se och uppleva. Men vi på Nygren och Lind Resebyrå tycker att 3–4 veckor kan täcka det mest upplevelserika i Sydamerikas näst största land.

Hur många nätter ska en räkna med i huvudstaden Buenos Aires innan rundresan fortsätter i Argentina?

Stanna gärna i tre nätter i Buenos Aires innan resan kanske fortsätter till Patagonien eller Pampas för storslagna naturupplevelser. Att dansa eller uppleva en tangoshow i huvudstaden är en självklarhet på listan på vad man ska uppleva på kanske sin livs resa till Argentina.

Var I Argentina reser man för att uppleva den världskända vinproduktionen landet är så känd för?

Landet är uppdelat i 11 vinregioner. I Mendoza, Argentinas viktigaste vinregion, odlas omkring 70 % av alla druvor. Vinregionerna ligger längs med bergskedjan Anderna. Flygresan tar ungefär två timmar från Buenos Aires till Mendoza flygplats.

Resmål i Argentina

Visa mer