Norge

Grannlandet Norge är känt för sin skönhet med storslagen natur och en rik historia. Norge förknippas ofta med sina imponerande fjordar, berg och midnattssol. Här finns gott om äventyrsmöjligheter i naturen, oavsett vilken tid på året det är.

<
>

Klättra i fjäll, res på valsafari, bestig berg eller åk på forsränning. Norra landet bjuder på både midnattssol och norrsken, medan södra landet har både fornlämningar från vikingatiden och storstäder. Res till söder och besök vikingafestivaler eller världens bäst bevarade vikingaskepp.

Norr till söder, väst till öst – Norge är populärt

Res till norr för att besöka gallerier eller åka på norrskensjakt. Under vintern pågår polarnatten, då solen knappt går upp alls, och befolkningen ägnar sig istället åt kulturevenemang. Nordliga Tromsø är en populär destination för givande fjordkryssningar och roliga festivaler. Bergstaden Røros är med på UNESCO:s Världsarvslista och är känd för sin konst och hantverk. Ta in de vackra vyerna från tågfönstret mellan Bergen och Oslo, sträckan som lockar ett flertal järnvägsentusiaster årligen.

Unika resetips om resor till Norge

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Resmål i Norge

Visa mer