Dominikanska Republiken

Här möts karibisk hetta, kritvita stränder och gungande danser som merengue och bachata. Dominikanska republikens historia har en unik och intressant kultur som skapades när flera olika etniska grupper fogades samman.

<
>

Det är framför allt konst, musik, gastronomi, sport och religion som format människorna. På Dominikanska republiken märker man av påverkan från européer, afrikaner och i viss utsträckning även från Taino-indianerna. Landet var omväxlande franskt och spanskt, men blev till slut självständigt i början av 1900-talet.

Res till Dominikanska Republiken och upplev valskådning

En stor del av rikedomarna på ön härrör sig från tiden då Castro gjorde revolution på Cuba. Då flydde de rikaste familjerna till Dominikanska Republiken.. En annan populär utflykt går in i landet förbi sockerrörsfält via små genuina byar till den frodiga regnskogen där man besöker kakao- och kaffeplantager. Det ger en inblick i vardagslivet med stopp på någon av alla byskolor. Valskådningen är något Samaná är berömt för. Största orten på halvön heter just Samaná och är centrum för de valsafaris i båt som görs här under säsongen januari till februari.

Unika resetips om resor till Dominikanska Republiken

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.