Finland

Vårt grannland Finland präglas av öppna ytor, vackra arkitekturer, vänliga invånare och ett behagligt lugn. Landet må ligga oss skandinaver geografiskt nära, men känns på många sätt långt borta. Den vackra huvudstaden Helsingfors speglar både det ryska och svenska arvet med sina öppna torg och ortodoxa katedral.

<
>

Vårt grannland har drygt 5 miljoner invånare och nästan hälften så många bastur. Förutom sitt bastubad är landet känd för sin nästintill oändliga vildmark, tusentals sjöar och gott om möjligheter till naturäventyr. Oavsett om det är vattensport, fiske, skidåkning eller vandring som lockar så erbjuder Finland mängder av alternativ för utflykter i det fria.

Finland är landet med ”uteliv”

Finland innebär för många snöskotersafari, möte med Jultomten, imponerande norrsken och samisk kultur. Landet har också en stor skärgård, gott om musikfestivaler, nationalparker, slott och mode. Promenera i rena och raka linjer bland svenska gatunamn eller res hit för midnattssol och norrsken. För den intresserade finns där gott om moderna museer. Men vi rekommenderar att du snabbt kommer ner i varv och njuter av den avkopplade stämningen.

Unika resetips om resor till Finland

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.