Japan

Japan är kontrasternas land – teknologi, tradition, tempel, teriyaki och te. Landets fascinerande variation förtrollar och förför. Japan är känt för att vara en smältdegel för gammalt och nytt. Landet är ledande inom teknologi och mode, samtidigt som det är fylld med vackra berg, parker och varma källor.

<
>

När ska man resa till Japan? Helt beroende av vad du önskar uppleva. Men på våren blommar de vackra körsbärsblommorna och på hösten fylls landet med trädens vackra nyanser av grönt och orange. Sushi säljs både i gatukök såväl som på fina restauranger. Plocka ut godbitarna på ett löpande band, eller beställ in andra klassiska rätter som sashimi, tempura eller soba. Slurpande anses vara ett tecken på god aptit och att maten smakar bra!

Japans mångsidighet

Vad ska man uppleva på en resa till Japan? Japans regioner har alla olika karaktär och erbjuder olika upplevelser. Hokkaido i norr med sina snöfyllda vintrar och öppna ytor. Tohoku med skidåkning, såväl som varma källor. Kanto huserar storstäderna Tokyo och Yokohama. Chubu i mitten av Japan är hemvist för de japanska alperna. Kansai producerar hälften av landets sake. Chugoku är det lantliga området medan Shikoku är känd för buddhistiska pilgrimsfärder. Kyushu är bergsfyllt och har bra surfingstränder.

Unika resetips om resor till Japan

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Resmål i Japan

Visa mer