Montenegro

Montenegro, med sina 60% berg, 30% kustlandskap och 10% sjöar, är en skattkammare av naturlig skönhet. Det är ungefär lika stort som Skåne och har fem underbara nationalparker. Här finner du höga bergstoppar, djupa raviner och stora insjöar. Kotor-bukten, södra Europas största fjord, är en magiskt vacker plats som tar andan ur dig. Utforska Montenegro och låt dess skönhet inspirera ditt äventyr!

Montenegro_grön_Natur_flod__Nygren_Lind_1800x1200resor_montenegro_solnedgång_nygren_lind_resebyråresor_stad_nygren_lind_resebyråresor_montenegro_vinter_nygren_lind_resebyråresor_montenegro_vinprovning_nygren_lind_resebyråresor_montenegro_rafting_nygren_lind_resebyråresor_montenegro_quad_nygren_lind_resebyråresor_montenegro_nygren_lind_resebyråresor_montenegro_lyxhotell_nygren_lind_resebyråresor_montenegro_island_nygren_lind_resebyråMontenegro_stad_i_natten_Nygren_Lind_1800x1200Montenegro_privata_båtar_vid_hus_Nygren_Lind_1800x1200
<
>

Montenegro, där Medelhavsklimatet ger oss varma somrar och förtrollande höstar. Här finns även två skidområden med över 100 snöiga dagar per år, från december till april. Vinodlingar är en del av landets charm, och det lokala rödvinet är en smaksensation. Missa inte de pittoreska fiskebyarna med sina stenhus. En resa till Montenegro tar dig till en plats av kontraster som bjuder på äventyr och smaker!

Kustens största turistort i Montenegro – Budva

Missa inte heller ett besök i Budva, kustens största turistort. Inuti stadens tjocka ringmur kan du uppleva en förtrollande blandning av gammalt och nytt. Husen ser antika ut, men många är återuppbyggda efter en jordbävning 1979. Från ringmuren kan du spana ner på de charmiga smala gränderna och gröna innergårdar. Lokalbefolkningen bor sällan inne i stadskärnan, men Budva är full av liv med sina många restauranger och butiker. Här hittar du allt från traditionellt hantverk till exklusiva märken. Det är en plats där historia möter nutid och där du kan smaka på den autentiska Montenegro-känslan. Ge dig själv tid att utforska Budva och skapa minnen som varar livet ut.

Unika resetips om resor till Montenegro

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Resmål i Montenegro

Visa mer