Montenegro

Montenegro består till 60 procent av berg, 30 procent av kustlandskap och 10 procent av sjöar. Landet är ungefär stort som Skåne och har fem härliga nationalparker. Här finns höga bergstoppar, djupa raviner och stora insjöar. Kotor-bukten är södra Europas största fjord och magiskt vacker.

resor_stad_nygren_lind_resebyråresor_montenegro_vinter_nygren_lind_resebyråresor_montenegro_vinprovning_nygren_lind_resebyråresor_montenegro_solnedgång_nygren_lind_resebyråresor_montenegro_rafting_nygren_lind_resebyråresor_montenegro_quad_nygren_lind_resebyråresor_montenegro_nygren_lind_resebyråresor_montenegro_lyxhotell_nygren_lind_resebyråresor_montenegro_island_nygren_lind_resebyrå
<
>

Montenegro har medelhavsklimat med varma, torra somrar och höstar. Det finns två skidområden med snö över 100 dagar per år, från ungefär december till april.Här finns gott om vinodlingar och av den lokala druvan produceras väldigt gott rödvin. Besök gärna någon av alla fiskebyarna som är mycket charmiga med sina stenhus.

Kustens största turistort i Montenegro – Budva

Missa inte heller ett besök i Budva, kustens största turistort. Innanför den tjocka och mäktiga ringmuren ser alla hus urgamla ut, men i själva verket är många återuppbyggda efter en stor jordbävning 1979. Från ringmuren kikar vi ner på smala gränder och gröna gårdar. Inte många från lokalbefolkningen bor inne i staden men här finns gott om restauranger och affärer med allt från traditionella hantverk till exklusiva märken.

Unika resetips om resor till Montenegro

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Resmål i Montenegro

Visa mer