Turkiet

Turkiet är nästan dubbelt så stort som Sverige och rymmer en mycket skiftande kultur och natur så att landet nästan känns som en egen liten kontinent. Framtid och förflutet möts här och knyter ihop Europa med Asien med Istanbul som strategiskt centrum för all lufttrafik mellan kontinenten.

<
>

Klimatet är ett tempererat medelhavsklimat med heta, torra somrar och milda, fuktiga och kalla vintrar, men förhållandena kan vara mycket strängare i det torrare inlandet. Sydkustens turistorter är moderna och populära med besök från nyfikna turister från hela världen. Anatoliens inland är en resa tillbaka i tiden. Längst i öster är naturen centralasiatisk med vida grässlätter, snöklädda vulkaner och sodasjöar.

Unik blandad matkultur i Turkiet

Turkisk mat är unik och speciell och tar dig med på en resa i kulinariska matupplevelser du inte får någon annan stans. Du får fantastiska smaker med influenser från mellanöstern och medelhavets länder. Du har allt för en härlig solsemester i Turkiet. Stränder, skön sol och avslappnad miljö, livliga turistorter och ett klarblått hav som bjuder in till sköna och långa simtag. För den mer aktiva som trivs på land, finns spännande naturupplevelser som bjuder in till vandring.

Unika resetips om resor till Turkiet

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Platser i Turkiet

Visa mer