Franska Polynesien

Franska Polynesien är romantiskt, äventyrligt och avkopplande. Här finns fantastisk snorkling och dykning, såväl som djungel och grottor.

<
>

Franska Polynesien ligger i området Polynesien i Stilla Havet. Det är en franskt territorium bestående av över 100 öar. Flera av öarna har vulkaniskt ursprung, och de är ofta bergiga och skogsbevuxna. Här är klimatet varmt och fuktigt, och här återfinns vattenfall och klippor.

Inkörsporten för besökare är på Tahiti, i Papeete, då den internationella flygplatsen är belägen här. Mindre flygbolag traffikerar i sin tur mellan de olika öarna.

Tahiti inhyser hälften av Franska Polynesiens invånare. Öns huvudstad är Papeete som räknas som en storstad. Här finns förutom svarta stränder, grottor, vattenfall och klippor också marknadsplatser, muséer och restauranger.

Taha’a är en utmärkt femstjärnig destination, världkänd för sin vanilj.

Rangiroa är en fantastisk dykardestination för de som vill se hammarhaj, sköldpaddor och delfiner. Området är också huvudorten för Franska Polynesiens vinproduktion.

Bora Bora är känt för att vara en lyxig destination och många nygifta reser hit på smekmånad. Här byggdes en gång i tiden världens första bungalows på vattnet. Snorklingen och dykningen här är fantastisk och man kan se både hajar och rockor i vattnen.

Fatu Hiva passar de äventyrslystna som vill utforska djungeln och de smala dalarna.

Moorea är den nya pärlan när det gäller romantiska resor och smekmånader. Det tar endast en halvtimme att ta sig hit med katamaran från Tahiti och är fyllt med plantage av kaffe, ananas och sockerrör.

Rurutu är nästintill helt bilfri och har fantastisk korallsnorkling året om. Mellan juli-augusti lockar ön besökare som vill se knölvalen under dess parningsperiod.

Nuku Hiva är fylld med natursköna vyer och möjligheter – besök vulkanklippor och höga vattenfall eller rid längs stranden på hästryggen.

Huahine är en underbar surfingdestination som passar året om. Landskapet är grönt och man kan cykla mellan plantage av melon, banan och vanilj.

Franska Polynesien brukar sammanfattas som avkopplande och lustfyllt. Res hit för att ha tid för varandra, se mycket natur och ta in fantastiska panoramautsikter över havet. Lyssna på de plaskande vågorna, njut av exotiska frukter, ät färsk fisk och skaldjur och bara njut av livet.