Sri Lanka

Tropiskt, varmt klimat, vackra vattenfall, teplantager, exotiska djur och ett flertal nationalparker. På Sri Lanka väntar korallrev, bukter och laguner. Dykare sätter stort värde på landets skatter under havsytan och de otaliga variationer som erbjuds av dykning. Här finns över 100 floder och 50 vattenfall.

Sri_Lanka_strand_nygren_lind_resebyrå_1800x1200Sri_Lanka_mat_nygren_lind_resebyrå_1800x1200Sri_Lanka_bergstopp_nygren_lind_resebyrå_1800x1200Sri_Lanka_kryddor_nygren_lind_resebyrå_1800x1200Sri_Lanka_statyer_nygren_lind_resebyrå_1800x1200Sri_Lanka_strandkant_nygren_lind_resebyrå_1800x1200Sri_Lanka_Tuk_tuk_nygren_lind_resebyrå_1800x1200udara-karunarathna-PPGM2ZpCrzc-unsplash
<
>

Utrotningshotade djur som arter av markattor och primater bor i skogarna, såväl som den ståtliga lankesiska leoparden som återfinns i någon av nationalparkerna Yala eller Wilpattu. Ta in intryck från världsarv som den heliga staden Kandy, Dambullas gyllene tempel och de uråldriga städerna Polonnaruwa, Galle och Sigirya.

En upplevelserik resa till Sri Lanka utlovas

En minnesvärd semester väntar dig på det natursköna Sri Lanka med sina färgglada frukter, smakrika maträtter, orörda sandstränder, smaragdgröna landskap och tropiska regnskogar. Landet erbjuder något för alla åldrar och intressen – från livliga strandfester, världsberömd surfkultur och vattensporter. Även familjer med små barn hittar bekväma boenden på familjevänliga hotell och resorter inom alla prisklasser. Med ett tropiskt klimat som ger ungefär 30 grader Celsius under dagtid erbjuds det en semesterupplevelse året om.

Unika resetips om resor till Sri Lanka

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Vanliga frågor och svar

Vilken valuta används i Sri Lanka?

I Sri Lanka används valutan lankesiska rupee – LKR

Behöver svenska medborgare visum för inresa i landet?

Svenska medborgare måste ha inresetillstånd till Sri Lanka.

Hur är maten på Sri Lanka?

Srilankanska rätter kan vara kryddiga, så om du inte är van vid stark mat, kan det vara en bra idé att fråga om rätten är mild innan du beställer. Maten varierar över hela landet, så du kan förvänta dig olika regionala variationer beroende på var du befinner dig.