Tanzania

Att Tanzania nominerades till kategorin ”Världens ledande safari destination 2016” av World Travel Awards, säger mycket om vilket rikt safari-djurliv landet har och med ”the big five” lockar landet ivriga safariresenärer från hela världen. Semesterparadisen ligger nära och många resenärer väljer att kombinera safari med sol och bad.

<
>

I Tanzania finns en mängd vackra och djurrika nationalparker och ”private game reserves”. Alla har sin charm och bjuder på sin egen unika upplevelse. Är du i Östafrika för första gången, så rekommenderar vi att du besöker Serengeti. Detta är ett av jordens viltrikaste områden. Chansen att se ”the big five” på nära håll är mycket stor!

Kombinera safari med sol och bad

Utforska Serengetiöknen, med sitt rika djurliv, eller Ngorongoros nationalpark. Gombe Stream nationalpark är platsen där etologen Jane Goodall studerade schimpansernas beteende under 45 år. Andra spännande platser i landet är Victoriasjön, Afrikas största sjö, och Kilimanjaro, Afrikas högsta berg. Med en kombination av sol och bad på öarna Zanzibar och Pemba – får du ett oslagbart avslut på din safariresa i Tanzania. Läs vårt förslag på reseprogram med prisindikation på en resa till Tanzania och Zanzibar med kombination av safari sol och bad.

Unika resetips om resor till Tanzania

Ring oss ! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Vanliga frågor och svar

Vilken tid på året är bäst att resa på safari i Tanzania?

Den bästa tiden att besöka Tanzania för en safari är under torrperioden från slutet av juni till oktober.

Hur mycket bagage kan man ta med på safari?

Generellt för flygbolagen som flyger på safari är 15 kg. Men hör med oss, Nygren & Lind resebyrå, hur mycket bagage du får ta med dig på safarin. Vi har varit där och har stor kunskap om hur det är att resa på safari i Tanzania och andra länder i Afrika.

Måste man vaccinera sig inför safariresan till Tanzania?

Det är jätteviktigt att du kollar med din lokala vaccinatör för att få klara besked vad som gäller på din resa till Tanzania.

Resmål i Tanzania

Visa mer