Danmark

Vårt grannland Danmark var en gång i tiden en stor vikinganation, men är numera ett modernt land som lockar världen med sin lekfullhet, långa kuststräcka, rika matkultur och populära design. Danmarks natur är både varierad och rik med sjöar, klippor, sanddyner, vackra stränder och öppna kustlinjer.

<
>

Danmark lockar de som vill cykla, vandra, surfa och golfa, eller bara njuta av stadslivet. Totalt finns över 200 golfbanor – och landet har endast drygt 5 miljoner invånare! Nationalparken Thy anses ha landets bästa surfingvatten, medan Vadehavet är hem för sälflockar och Mols Bjerge har både slottsruiner och sandstränder.

Odense i Danmark – H.C. Andersens hemstad

Danmark förknippas ofta med huvudstaden Köpenhamn som är känd som den cykelvänliga staden. Landet har också en vacker och stor skärgård, en lång historia, en miljömedvetenhet, storslagen design och världskända restauranger. Besök sköna semesterstaden Skagen där Kattegat och Skagerrak möts, världskända författaren H.C. Andersens hemstad Odense, gamla och spännande vikingastaden Roskilde eller den romantiska ön Bornholm.

Unika resetips om resor till Danmark

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Resmål i Danmark

Visa mer