Bulgarien

Bulgarien har blivit ett mycket populärt resmål för oss Skandinaver av många naturliga skäl. En tre-timmars flygresa till sköna stränder och varmare klimat, en varm och genuin gästfrihet från Bulgarerna samt att landet är ett av de billigaste länderna i Europa. Reskassan varar längre här än i de andra Medelhavsländerna.

Resor_Bulgarien5_nygren_lind Resor_Bulgarien6_nygren_lind Resor_Bulgarien4_nygren_lind Resor_Bulgarien3_nygren_lind Resor_Bulgarien2_nygren_lind resor_bulgarien_surf_nygren_lind Resor_bulgarien
<
>

Kontrasterna är många. Från bergens vitklädda skidorter och vandringsleder till Svartahavskustens breda stränder som lockar till långa och lata dager med svalkande dopp. I de vackra Rilabergen bjuder Rilaklostret till övernattning i munkceller och huvudstaden Sofia briljerar med kyrkor och katedraler med dyrbara skatter. Välkommen till kontrasternas paradis…Bulgarien!

Bekymmerslöst strandliv i Varna i Bulgarien

Turistorterna är många och stora – så vilken ska du välja? Önskar du en stillsammare och mer exklusiv tillvaro i moderna omgivningar kan staden Varna vara ett bra alternativ. Staden är den tredje största i Bulgarien och har med sina bilfria gågator, uteserveringar och öppna torg en mer avslappnad vardag än de mer komplexa turistorterna. Besök gärna det arkeologiska museet som räknas som Bulgariens bästa och mest intressanta.

Unika resetips om resor till Bulgarien

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.