Enligt Mark Twain kom Mauritius till före paradiset. Det sägs att Gud fann en sådan skönhet på ön att han skapade en kopia av den och gav den namnet "himmelen" – dit människor skulle komma när de lämnar jorden. När du besöker Mauritius kommer du snart att förstå varför. Din tid på denna ö kommer att fyllas av en oöverträffad skönhet och en evig känsla av frid och ro.

mauritius-happy-place-Nygren-Lind-ResebyråTrips-to-Mauritius-Nygren-&-Lind-Travel-agency---pool-and-palmsTrips-to-Mauritius-Nygren-&-Lind-Travel-agency---le-morne-from-the-skyTrips-to-Mauritius-Nygren-&-Lind-Travel-agency---resort-beachTrips-to-Mauritius-Nygren-&-Lind-Travel-agency---luxury-resort-with-poolTrips-to-Mauritius-Nygren-&-Lind-Travel-agency---coastlineTrips-to-Mauritius-Nygren-&-Lind-Travel-agency---waterfall
<
>

Mauritius är en pärla av en ö med enastående laguner, förtrollande stränder omgivna av majestätiska palmer, och skyddade av färgrika korallrev. Från det ögonblick du sätter foten på denna ö, möts du varmt av dess gästvänliga invånare, mauritierna. Resan dit kan kännas lång, men med endast tre timmars tidsskillnad är du redo att utforska allt som Mauritius har att erbjuda redan på ankomstdagen. Oavsett om du längtar efter avkoppling på stranden, äventyr i öns natursköna skönhet eller en resa in i den lokala kulturen och matkulturen, så finns här något för alla.

Mauritius mångsidighet förtrollar

När solen strålar högt på himlen och du längtar efter att avbryta din stund i solstolen för något mer äventyrligt, då har du gott om möjligheter att utforska på den underbara ön Mauritius. Gå på upptäcktsfärd i de färgsprakande korallreven med din snorkel, utmana dig själv mot surfvågorna eller njut av en fridfull promenad längs den vita sandstranden. För den äventyrslystne väntar spännande utflyktsmål som du kan utforska, antingen på två hjul med en cykel eller bekvämt i en bil. Och när hungern smyger sig på, kan du förlusta dig i de lokala kulinariska höjdpunkterna, särskilt de fisk- och skaldjursrätter som ön är känd för..

Unika resetips om resor till Mauritius

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Vanliga frågor och svar om Mauritius

När ska man resa till Mauritius?

Du kan resa till Mauritius året runt men den bästa perioden är från april till december. Temperatur, väder och vind kan variera oberoende av vilken period man väljer att resa. Regnperioden beräknas från januari till maj

Vilken tidsskillnad har Mauritius?

Ön i Indiska Oceanen ligger 3 timmar före Stockholm.

Vad heter huvudstaden?

Huvudstaden heter Port Louis.