Zanzibar

Paradisön Zanzibar, mer känd som kryddön, bjuder på några av världens vackraste kritvita stränder och är perfekta att tillbringa stressfria dagar på där palmerna vajar av vinden medan du lyssnar på vågorna som rullar in mot strandkanten. Zanzibar bjuder även på utsökta färska fisk och skaldjursrätter och inte minst fantastiskt boende. En av våra favoriter är Baraza Resort & Spa.

<
>

Genom tiderna har östafrikanska, arabiska, indiska, persiska och europeiska erövrare lämnat avtryck på ön och på den lokala marknaden i huvudstaden Stone Town, kan du köpa kryddor från hela världen. Staden är listad på Unescos världsarvslista och är fortfarande en viktig handelsstad. Stadens små och smala gränder bjuder in till mysiga promenader.

Den perfekta solsemestern

På Zanzibar finns det mesta för att uppleva den perfekta solsemestern. Koppla av på någon av de milslånga vita stränderna, upptäck dess rika natur och kultur, och ät utsökt afrikansk mat. Gör gärna en utflykt inåt ön och se apor, leoparder och andra spännande djurarter. På Prison Island är snorklingen enastående. Här kan du titta på och även mata havssköldpaddor som är mycket populärt. Eller för ni som trivs på hästryggen – ta en ridtur längs stranden eller i havet.

Unika resetips om resor till Zanzibar

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.