Zanzibar

Strax utanför Tanzanias kust ligger semesterparadiset Zanzibar som med sina vita stränder och klara vatten lockar resenärer och dykare från hela världen. Många kombinerar Zanzibar med safari i Tanzania. Här njuter du av det bästa Afrika kan erbjuda. Bra boende, sköna simtag i turkost vatten och tårnas kråmande av mjuk och vit sand.

<
>

Genom tiderna har östafrikanska, arabiska, indiska, persiska och europeiska erövrare lämnat avtryck på ön och på den lokala marknaden i huvudstaden Stone Town, kan du köpa kryddor från hela världen. Staden är listad på Unescos världsarvslista och är fortfarande en viktig handelsstad. Stadens små och smala gränder bjuder in till mysiga promenader.

Den perfekta solsemestern

På Zanzibar finns det mesta för att uppleva den perfekta solsemestern. Koppla av på någon av de milslånga vita stränderna, upptäck dess rika natur och kultur, och ät utsökt afrikansk mat. Gör gärna en utflykt inåt ön och se apor, leoparder och andra spännande djurarter. På Prison Island är snorklingen enastående. Här kan du titta på och även mata havssköldpaddor som är mycket populärt. Eller för ni som trivs på hästryggen – ta en ridtur längs stranden eller i havet.

Unika resetips om resor till Zanzibar

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.