Nepal

Besök Buddhas hemland Nepal och bli förtrollad av de natursköna vyerna, den spännande kulturen och de vackra bergen. Fascineras av folksägner om demoner och spöken, besök arkitektoniska nationalskatter i huvudstaden Kathmandu, ät sittandes på golvet med lokalbefolkningen, upplev färggranna festivaler och spirituell energi fylls på i Bodnath.

Underbarnepal
<
>

Den gamla rutten för byteshandel mellan Indien och Tibet brukade passera genom Kathmandu och skapade på så sätt en fusion gällande både matlagning och arkitektur. Här ligger än idag vackra palats, kloster och tempel. Beundra världens högsta berg, Mount Everest, och ganska säkert ser du många backpackers och trackers.

Mellan Kina och Indien ligger Nepal

Landet självt ligger inklämt intill Himalaya, mellan Kina och Indien och har bevarat flest utrotningshotade djur i hela Asien. Besök nationalparken Royal Chitwa som erbjuder fantastiska djurupplevelser och safariturer med jeep. Har du riktigt tur finns där chanser för att du även ser leoparden. Utforska Lumbini, Buddhas födelseort, eller någon av de tusentals Buddhamonument som finns i landet. En av de heligaste, Bouddhanathstupan, ligger i Kathmandu.

Unika resetips om resor till Nepal

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.