Ekvatorn har gett sitt namn åt Ecuador. Landet sträcker sig från Amazonbäckenet över Anderna och ner mot Stillahavskusten i Sydamerika. Hundra mil ut i havet ligger ögruppen Galápagos som är känd för sitt unika djurliv både över och under havsytan. Ett litet land med storslagen natur och fängslande kultur.

Resor-till-Ecuador-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---kolibriResor-till-Ecuador-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---galapagos-blåfot-fågelResor-till-Ecuador-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---djur-galapagosResor-till-Ecuador-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---blommorResor-till-Ecuador-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---bergtopp1Resor-till-Ecuador-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---mann-i-gunga
<
>

I Ecuador finns allt inom räckhåll. Resan börjar i huvudstaden Quito – passa på att uppleva stadens sevärdheter. Ett välkänd och välbesökt landmärke, är Mitad del Mundo som ligger norr om huvudstaden. Staden markerar ekvatorn som går genom landet. Här kan du stå med en fot på södra och en på norra halvklotet. En mycket speciell upplevelse. Quitos upplevs på svindlande höga eller mer stadiga höjder – vad du än föredrar, utlovas det spännande äventyr.

Galapagosöarna – naturliga upplevelser på resan till Ecuador

De fantastiska Galapagosöarna med sitt rikliga djurliv, blir som oftast en del av resan till Ecuador. Djurvänner och naturälskare får deras livs upplevelse och inte minst – dykare hänföras av djurvärlden under havsytan. Res till Andernas berg med lamadjuren, besök indianbyarna i Amazonas djungel och slappna av på Stilla Havskustens vita stränder. Ta in på hotell i allt från budget till lyxigt boende – det finns boende för alla resebudget. Ecuadorianernas kök är känd för exotiska frukter och delikatesser från havet – testa citronmarinerade räkor, en sann Ecuadoriansk kulinarisk matupplevelse. Soppa och pastaknyten med kött är andra kända maträtter.

Unika resetips om resor till Ecuador

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Resmål i Ecuador

Visa mer