St Barths

St Barths har blivit synonymt med glitter, glamour och exklusiv tillvaro på lyxiga hotell. Här semestrar celebriteter sedan många år, kanske eftersom ön stoltserar med löftet om evigt solsken och blå himmel. Vulkanön är omringad av grunda korallrev och bjuder in till snorkling och fantastisk windsurfing.

<
>

St Barths är en vulkanö omringad av grunda korallrev. Här är snorklingen och windsurfningen fantastisk och det finns över 20 stränder. Själva ön är endast 24 kvadratkilometer och fungerar som franska societetens inneställe. Små exklusiva butiker och restauranger kantar ön.

Häng med celebriteter på St Barths

Ön upptäcktes av Christoffer Columbus och namngavs efter hans bror Bartolomeo. Ön var en svensk koloni under 1800-talet och här bildades Svenska Västindiska Kompaniet, ett handelskompani. Huvudstaden Gustavia hette en gång i tiden Carénage, men bytte namn till Gustavia för att hylla kung Gustav III. Öns vapensköld har symboliskt fortfarande tre kronor på sig. Språket, maten och kulturen är dock fransk, då ön senare såldes till Frankrike.

Unika resetips om resor till St Barths

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.