Frankrike

Frankrike har ett mycket varierat landskap som sträcker sig från Medelhavet till Nordsjön. Vem har inte hört Mon Cherie och Allo, allo!? Landet charmerar på alla sätt och vis och vi säger o la la till maten och vinet, utbudet av underhållning, restaurangerna och önskar välkommen till shopping med stort S.

<
>

Landet är omringad av kust. Mot Atlanten, den engelska kanalen och mot Medelhavet där vi promenerar glatt och ledigt på den Franska Rivieran tillsammans med många andra likasinnade turister. För en strandfantast är Korsika ett naturligt resmål. För romantikern rekommenderas en övernattning på romantiska och vackra slott – det har vi gjort!

Skidåkning i Frankrike – Il est Magnifique

Mot öster ligger de snötäckta alperna som med inbjudande och utmanande skidåkning, lockar skidåkare från hela världen. Många skidorter ligger på mycket hög höjd vilket ger garanterad snö. Val Thorens är det självklara valet för familjer med barn medans Chamonix erbjuder kanske mer utmanande skidåkning. Det franska köket hör till de mest utsökta i Europa – matlagning och måltider är en del av den franska kulturen och fransmännens sätt att leva.

Unika resetips om resor till Frankrike

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Platser i Frankrike

Visa mer