Slovenien

Slovenien har blivit alltmer populärt. Turismen ökar och nu börjar även vi i norra Europa att titta på resor hit. Det produceras flitigt utmärkta viner på de många slovenska vingårdar i landet. Huvudstaden Ljubljana önskar alla välkommen med en mix av småstadskänsla och metropolpuls.

resor_slovenien_nygren_lind9 resor_slovenien_nygren_lind resor_slovenien_nygren_lind3 resor_slovenien_nygren_lind8 resor_slovenien_nygren_lind7 resor_slovenien_nygren_lind6 resor_slovenien_nygren_lind2
<
>

Ungdomen som samlas på caféer runt om i staden, lägger sällan märke till de vackra och antika byggnader som omger och kransar alla de vackra torgen. Men allt är förenat i en härlig blandning av gammalt och nytt och som sig bör för en europeisk huvudstad, erbjuder Ljubljana alla de moderniteter man kan förvänta sig. Det finns även ett stort utbud shopping i huvudstaden.

Vinet i Slovenien håller högsta kvalitet

Höga berg och djupa skogar – landet kännetecknas av rik natur. Tar du dig runt i Slovenien bjuds du på kuperat landskap med majestätiska vyer och fantastiska naturupplevelser och bakom nästan varje kurva, ligger en vingård som producerar utmärkta viner. Vinexporten är förhållandevis liten, men kvaliteten på vinet räknas ofta av samma klass som i Italien och andra vinproducerande länder runtomkring. Sloveniens kust mot Medelhavet bjuder på fina stränder men det är inte sol och bad som attraherar i Slovenien.

Unika resetips om resor till Slovenien

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.