Tjeckien

Mitt i Europas korsning mellan gamla handelsvägar från öst till väst och från norr till söder, ligger Tjeckien. Huvudstaden Prag kallas även för Östeuropas Paris tack vare sin vackra arkitektur och romantiska atmosfär. Weekendresorna till Prag blir alltmer populära och nyfikna turister från hela världen väljer Prag som destination.

resor_tjeckien_prag4_nygren_Lind resor_tjeckien_prag3_nygren_Lind resor_tjeckien_prag2_nygren_Lind resor_tjeckien_prag_nygren_Lind resor_tjeckien_nygren_Lind resor_tjeckien_natur_nygren_Lind resor_tjeckien_2nygren_Lind
<
>

Res en vecka till Tjeckien och upplev även den vackra naturen som präglas av de omgivande bergskedjorna. Vilket håll man än söker sig åt tornar bergskedjor upp sig mot Tjeckiens utkanter. Den högsta punkten i landet är Sneska och mäter 1 602 meter över havet. Landets mitt utgörs av platåer och genom landskapet rinner flera stora floder som Elbe, Oder, Ohre och Berounka.

Mängder av slott, borgar och ruiner i Tjeckien

Landets historia är rik och spännande och kvar finns en mängd borgar, slott och ruiner. Inom kulturen har landet stolta anor inom poesi och litteratur, och dess främste författare var Kafka. Även teater och film har gamla anor i landet och är mycket uppskattat. Prag har utvecklats till en riktigt bra matstad. Kvaliteten på råvaror, tillagning och service håller hög klass och nästan alltid till ett lägre pris än i andra europeiska storstäder.

Unika resetips om resor till Tjeckien

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.