Honduras ligger väster om Guatemala, El Salvador och norr om Nicaragua samt har kust i norr mot karibiska havet och en liten kustremsa i syd mot Stilla havet. Landet överraskar sina besökare med sina pärlor i form av historiska platser som Mayan-ruinerna Copán, orörda dykningsplatser och över ett dussin nationalparker.

Resor_honduras_mat_Nygren_Lind_ResebyråResor_honduras_mat_2_Nygren_Lind_ResebyråResor_honduras_marknad_Nygren_Lind_ResebyråResor_honduras_frukt_Nygren_Lind_ResebyråResor_honduras_båt_Nygren_Lind_ResebyråResor_honduras_bil_Nygren_Lind_ResebyråResor_honduras_bad_Nygren_Lind_Resebyrå
<
>

Maya-ruinerna ligger en trevlig kilometers promenad utanför Copán. Besökarna önskas välkommen vid huvudentrén av ett turistcenter, ett skulpturmuseum, ett café och en presentaffär. En värdefull investering är att hyra en av de lokala guiderna på plats som verkligen kan sina saker – du får ovärderlig historia berättad med genuin inlevelse.

Positiv stämning i Honduras

På centret om valhajforskning och det marina livet, kan du uppleva visningar om hajens biologi samt uppleva en snorklingstur som tar dig nära dessa härliga varelser. När valhajarna hittas, kastas snabbt snorklingsutrustningen av och alla hoppar i havet med dem – en oförglömlig upplevelse. Där finns en efterlängtad positiv stämning i landet. Honduras är öppna för affärer och väntar på att upptäckas. Det är fortfarande ett av de billigaste länderna i regionen.

Unika resetips om resor till Honduras

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.