Panama ett underskattat paradis! En knutpunkt där två kontinenter och världshav möts. Landet är kanske mest känt för sin berömda kanal, vilket i sig är ett intressant och spännande resmål. Men Panama har en hel del mer att charma med - vacker och variationsrik flora och fauna.

Resor-till-Panama-med-Nygren-&-LInd-Resebyrå---vattenfall - kopiaResor-till-Panama-med-Nygren-&-LInd-Resebyrå---sunset-Panama-CityResor-till-Panama-med-Nygren-&-LInd-Resebyrå---strand-och-palmerResor-till-Panama-med-Nygren-&-LInd-Resebyrå---sol-och-badResor-till-Panama-med-Nygren-&-LInd-Resebyrå---panama-city-kvällstidResor-till-Panama-med-Nygren-&-LInd-Resebyrå---limefruktResor-till-Panama-med-Nygren-&-LInd-Resebyrå---färgrika-tak
<
>

Landet har en mäktig regnskog och är ett paradis för djurälskare. En nattlig färd i djungeln bjuder de modigaste på en unik och spännande upplevelse. Observera djur som till exempel jaguar, puma, ocelot, myrslok, apor, grodor samt mängder av olika fjärilar. Det som ändå kan kännas som det mest exotiska är den levande indiankulturen. Enbart en timmes färd från Panama city finner man Embera-indianernas stam som bor i byar längs med Chagresflodens stränder. Vill du kombinera äventyr med strand på semestern har du kommit rätt.

Panama mellan Atlanten och Stilla Oceanen

Vi rekommenderar ett stop i huvudstaden Panama City och en naturlig del av besöket, är att skåda slussarna i Panamakanalen. Landet har 1160 km kust både på Atlantens och Stilla Oceanens sida. Den mest kända skärgården är Boas del Toro som har sköna orörda stränder. Vid Islas Perlas kan man under juli – augusti se valarna och vattnet kring Isla Coiba är världsberömt för sin unika dykning och orörda djungel. Fler och fler nyfikna resenärer reser till Panama som är en klättrande stjärna på spännande resmål i Sydamerika!

Unika resetips om resor till Panama

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Vanliga frågor och svar

Är panamakanalen naturlig?

Det komplexa kanalnätverket har utvecklats i över hundra år och sträcker sig 80 km genom naturliga och konstgjorda vattenvägar.

Hur lång tid tar det att flyga till Panama City?

Det beror på vilken stad du flyger från. Beräkna 23 t från Stockholm Arlanda.

Vart dyker man i Panama?

Isla Drake – också kallad Isla Verde – lockar certifierade dykare från alla världens länder.