Indien

Bara namnet frammanar härliga färger, mysticism, kunglighet, blandade religioner med vackra tempel - ett kalejdoskop av konst, kultur och dofter. Indiens historia finns väl bevarad i det som idag utgör flera av höjdpunkterna under din resa. Låt dig fängslas av kulturen och det tusentals pampiga palats som ömt vårdats.

<
>

En resa till Indien kan ta vitt skilda former och rikedomen nås i att plocka ut godbitarna. Landet har styrts av en rad inhemska kungariken som genom tiden ofta ockuperats av arméer med centralasiatiskt ursprung. Sedermera kom Mogulriket att bli det mäktiga kejsardömet innan britterna tog över styret och förde Indien mot den moderna världen.

Indiens kombinationer är många

Taj Mahal – kärleksgåvan mogulhärskaren Sha Jahan gav till sin älsklingshustru – är precis så vackert och ståtligt som det beskrivs. Mausoleet i Agra är på UNSCOS världsarvslista och är ett praktexemplar på mogularkitektur. Många väljer att kombinera resan till Indien med landets rika kultur, mäktiga historia med sol och bad på vackra palmklädda stränder. Det finns många kombinationer att välja så det gäller att planera resan noga.

Unika resetips om resor till Indien

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Platser i Indien

Visa mer