Cypern

Res till kärleksgudinnan Afrodites ö, Cypern, där klarblått vatten möter vita klippor. Många känner till att Cypern har gott om härliga semesterorter och kristallklart badvatten. EU:s årliga badvattenrapport ger högsta betyg åt Cyperns turkosa böljor år efter år. Men Afrodites ö är så mycket mer än bara sol och bad.

<
>

Ön är Medelhavets tredje största ö. Den grekiska mytologin är på många sätt närvarande på Cypern och myten säger att kärlekens gudinna Afrodite föddes just här. Petra Tou Romiou som platsen heter, ligger på sydkusten mellan Pafos och Limassol. Här möter branta vita klippor och klapperstensstränder det turkosa och inbjudande havet.

Cypern och kärleksgudinnan Afrodite

Afrodites bad är välkänt för snorkling och dykning av hög klass, inte minst för att havssköldpaddor kommer hit. Enligt myten kan den som tvättar sitt ansikte i källan njuta av evig ungdom. Det cypriotiska köket bjuder på en massa spännande mezerätter. Ett glas rött Cypriotisk Commendaria-vin passar perfekt till maten och det är bara att luta sig tillbaka och sjunka in i den cypriotiska stämningen.

Unika resetips om resor till Cypern

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Resmål i Cypern

Visa mer