Jordanien

Kungadömet Jordanien är ett litet land med stora och fascinerande upplevelser. Gästvänliga jordanier tar väl hand om dig från första stund och pratar gärna om sitt land. Upplev fängslande ökenlandskap, bo på lyxiga hotell, sola och stranda vid Röda havet och pass på att ta del av Jordaniens historia.

Resor-till-Jordanien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---Petra-fasadResor-till-Jordanien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---kryddorResor-till-Jordanien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---kamelResor-till-Jordanien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---inngång-Petra-2Resor-till-Jordanien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---inngång-PetraResor-till-Jordanien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---djurResor-till-Jordanien-med-Nygren-&-Lind-Resebyrå---ung-jordanier
<
>

Jordanien är ett fascinerande och mångfasetterat land med lämningar så långt tillbaka som år 17000 före Kristus. Alla de stora civilisationerna runt Medelhavet har lämnat spår i Jordanien, men landet är inte bara historia och en rik kultur utan mycket mer än så. Här kan du kombinera kultur och historia i öknen med sol och bad vid Röda havet.

Petra i Jordanien – den mest kända platsen

Besök den moderna staden Amman och besök de vackra moskéerna eller konstgallerier som trängs i staden. Eller gör en vandring i Petra – staden som är utmejslad från berget är den mest kända platsen i Jordanien och landets mest värdefulla skatt. Petra utsågs till en av sju underverken i 2007. Mystiken är påtaglig och byggverket alldeles häpnadsväckande. Övernatta gärna i öknen – en upplevelse du aldrig glömmer!

Unika resetips om resor till Jordanien

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.