Laos

Laos är ett spännande land med en intressant blandning av gammalt och modernt. Både kulturen och naturen bjuder på fantastiska och magiska upplevelser. Laos, formellt Demokratiska folkrepubliken Laos, är ett land i Sydostasien som gränsar till Burma och Thailand i väst, Vietnam i öst, Kambodja i söder och Kina i norr.

<
>

Buddismen genomsyrar mycket av kulturlivet i Laos och kommer till tydligt uttryck inom konst och arkitektur. Berömt är templet Pha That Luang från 1500-talet i huvudstaden Vientiane. Det laotiska köket påminner om det thailändska men det finns även små bagerier i en del städer som lever kvar sedan Laos var en fransk koloni.

Fler buddhistmunkar än turister

Landet är till 98 procent buddhistiskt och det sägs att det finns fler buddhistmunkar i landet än det finns utländska turister. Detta blir tydligt när man besöker den vackra staden Luang Prabang. En gång i tiden var det landets huvudstad och säte för den kungliga familjen innan den 1975 störtades i efterdyningarna av Vietnamkriget Luang Prabang är i dag kanske landets främsta turistmål. Laos har tropiskt monsunklimat med två årstider.

Unika resetips om resor till Laos

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.