Island

Mytomspunna och unika Island – sagornas, vulkanernas och glaciärernas ö. Det karga landskapet är överraskande lugnt och fridfullt. Fängslas av den vackra nordiska folkmusiken, det välbevarade vikingaliknande språket, de heta källorna och den fascinerande naturen som finns på Island.

<
>

Den säregna naturen med laguner, fjordar, glaciärer, berg, vildmark och norrsken är vad som får besökare att drömma om landet långt efter att man lämnat det. Det karga landskapet är överraskande lugnt och fridfullt – koppla av i en mineralrik källa, på en hästrygg eller på en lång promenad i någon av nationalparkerna.

Varje säsong på Island har en charm

Varje säsong har en unik charm och det finns alltid något vackert att se. Huvudstaden Reykjavik är landets kulturella centrum och har ett flertal restauranger i världsklass – res hit för en välsmakande gourmethelg. Shoppa runt bland udda, vackra produkter och isländska klädesplagg som till exempel en islandströja. Du märker snabbt islänningarnas genuina gästvänlighet – ta emot med öppna armar och du får mycket tillbaka.

Unika resetips om resor till Island

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.