Litauen

Litauens huvudstad Vilnius har en av Europas största bevarade medeltida stadsdelar och sägs vara en av de vackraste städerna i Östeuropa. Gamla stan, som finns på UNESCO:s världsarvslista, rymmer nästan tvåtusen byggnader i medeltida, gotisk, renässans- och barockstil, som alla ligger samlade runt den neoklassicistiska katedralen och stadshuset.

Resor_litauen_Bernardine-Gardens-Vilnius_nyygren_LindResor_Litauen_Ausros-Vartu-Street-Gates-of-Dawn_nygren_lindResor_Litauen_Gediminas-Castle-Vilnius_Nygrenn_LIndResor_Litauen_Vilnius-Pilies-street-at-night_nygren_lindResor_Litauen_St-Bartholomew-Fair-Vilnius-Nygren_lindResor_litauen_saltibarsciai_nygren_lindResor_Litauen_Handmade-ceramics_nygren_lindREsor_litauen_-Concert-in-St.Catherine-Church_nygren_LindResor_litauen_Nygren_lind_resebyrå_trackingResor_litauen_Nygren_lind_resebyrå_slottResor_litauen_Nygren_lind_resebyrå_bikeResor_litauen_Nygren_lind_resebyrå
<
>

Andra populära sevärdheter i Villius är KGB-museet, inhyst i ett gammalt sovjetiskt fängelse, och det högt belägna slottet från 1200-talet som erbjuder en makalös utsikt över stadskärnan. I matväg räknas det litauiska brödet som en symbol för livets alla stora festligheter och serveras med hemlagad ost.

Litauen – oändlig mångfald

Vad sägs om hästkapplöpning på is? Den mest populära händelse under vintern. Inomhus i det moderna konserthuset erbjuds det en mängd olika föreställningar med ett rikligt utbud av olika teman. Konstälskaren bjuds en mångfald av utställningar av olika ämnen. Till Birštonas – som är känd som oasen för lugn och hälsa – reser du till för återhämtning av mental balans, uppnå frid i sinnet och unna dig någon av alla de fantastiska behandlingarna.

Unika resetips om resor till Litauen

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.