Malaysia

Malaysias många nationalparker, korallrev och vackra öar bjuder in till vacker dykning, spännande ö-luffande och vandring i djungeln. Många startar resan med ett par nätter i Kula Lumpur och får en lagom portion storstadsliv innan färden går vidare till finkorniga stränder, vackra nationalparker och Malaysias rika djurliv.

<
>

Borneo har fantastiskt finkorniga stränder, behagliga vatten och vackra nationalparker. Besök öns varma källor, se den utrotningshotade orangutangen och dyk där Jacques Cousteau en gång i tiden dök. Borneo är naturälskarens paradis då stora delar av ön fortfarande är orört och obefolkat så den biologiska mångfalden har fått blomstra.

Flertal städer på UNESCOS:s Världsarvslista

Malackahalvön inhyser huvudstaden Kuala Lumpur, omringat av berg. Staden är känt för sina skyskrapor och shoppingmöjligheter. I närheten finns ett flertal städer med på UNESCO:s Världsarvslista, såsom Lenggong Valley som kan liknas vid ett stort utomhusmuseum – fylld med grottmålningar, skelettfynd och lämningar av stenverktyg, vapen och smycken. Strax utanför nordvästra kusten ligger ön Pulau Langkawi med sina vita stränder och dramatiska vattenfall.

Unika resetips om resor till Malaysia

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.

Resmål i Malaysia

Visa mer