Vi på Nygren & Lind Resebyrå tar miljöhoten på största allvar men samtidigt anser vi inte att lösningen är att sluta resa. Du kan vara säker på att vi även i framtiden kommer att råda/leda dig som kund till de bästa valen när det gäller ditt resande så att du kan göra det på ett så bra sätt som möjligt.

Hållbart resande

Vi älskar att resa! Att resa är glädje, inspiration, möten med människor, magiska naturupplevelser, upptäckt av nya kulturer och besök på storslagna platser. Resandet skapar arbetstillfällen och ekonomisk utveckling i länder som inte är lika privilegierade som Sverige. Resande utbildar i social kompetens, empati, språk, demokrati och kulturella skillnader. Vi på Nygren & Lind är mycket stolta för att vi får hjälpa människor ut i världen på sitt livs äventyr.

Att resa medför självklart ett starkt engagemang för miljö, sociala frågor och etik. Vi är mycket medvetna om att resandet har en stor påverkan på miljö och lokalsamhällen runt om i världen. Vi vägleder våra kunder till de bästa valen för att den negativa påverkan ska minimeras och samtidigt erbjuder vi våra resenärer att vara med och bidra och göra skillnad. Vår största övertygelse är att om vi alla gör en liten insats för ökad hållbarhet, blir den samlade effekten stor och gynnar miljön, oss själva och inte minst kommande generationer.

Hållbarhetsvision

Vi vill tillsammans med våra leverantörer och kunder verka för ett hållbart resande och bidra till turismens positiva effekter. Vi vill underlätta för våra kunder att göra aktiva och medvetna val. Vill du veta mer så kan du läsa vår Hållbarhetspolicy.

Hållbara resor

Vi har med omsorg och noggrannhet handplockat destinationer, resmål och länder som sätter miljövärn och hållbarhet högt på agendan. Ett axplock med våra hållbara resor.

Reducera klimatavtrycket

Samarbetspartner
Vi på Nygren & Lind Resebyrå har valt att reducera klimatavtrycket genom samarbete med Fly Green Fund vars vision är ”Att göra det möjligt för affärs- och privatpersoner att flyga på biobränsle i Norden”
Fly Green Fund är en ekonomisk förening, utan vinstintresse, som sedan 2015 ger företag och privatpersoner möjlighet att reducera sitt klimatavtryck vid flygresor. De erbjuda alla sina resenärer möjligheten att klimatreducera genom att flyga på biobränsle. Av pengarna går 75 % till inköp av bioflygbränsle och 25 % till att ge stöd till kontinuerlig och storskalig produktion i Sverige.

Läs mer om hur du kan reducera dina klimatavtryck:
www.nygrenlind.se/om-oss/hallbart-resande/fly-green-fund/

Kund
Du som kund går väldigt enkelt in på Fly Green Fund´s hemsida genom att klicka på länken nedan och ge ditt bidrag för att reducera din klimatpåverkan när du reser.
www.flygreenfund.se/jag-vill-flyga-pa-bioflygbranse/ eller SWISHA 123 131 4137

Medarbetare
Vi gör allt vi kan för att själva bidra till ett hållbart samhälle. Vi har hela tiden fokus på hållbarhet, såväl på kontoret, hemmet och naturligtvis på våra resor. Självklart reducerar vi våra klimatavtryck till Fly Green Fund när vi själva är ute och reser.

Socialt engagemang

Vi har valt ut några organisationer som vi stöttar sedan flera år tillbaka. Vi är stolta sponsorer till Futbol da Forca, New Hope och School by school.