Australien

För många är Australien synonymt med oändlig sommar, solsken, avkoppling och äventyr. Utforska detta varierade land som lovar allt från god mat med bra råvaror till vänlig befolkning och spännande landskap.

<
>

Australien är känt för sitt fantastiska utbud gällande utomhusaktviteter som surfing, snorkling, klättring, vandring och segling.

Sydney är den ikoniska bilden av Australien. Storstad, stränder och mångkultur kombinerat på en och samma yta. Vackra operahuset och ståtliga Harbour Bridge kantar många vykort, men staden har mycket mer att erbjuda därtill. Här finns nationalparker och stränder, såväl som berg och vindistrikt i området. Upplev storstadens puls med barer, gallerier, gayområden, sportstadium, muséer och restauranger för att sedan koppla av på någon av stadens över 40 stränder.

Melbourne är den kulturella huvudstaden i Australien. Staden har en stor hamn och flera av de högsta husen i landet. Här finns otaliga parker och trädgårdar, såväl som fantastiska muséer och teatrar. Melbourne är klassad som en litteraturstad av UNESCO och är födelseplatsen för australiensisk film. Melbourne är dessutom känt för sina restauranger och caféer, och anses vara ett multikulturella matmekka. Här återfinns ett stort antal prisbelönta restauranger, flera kända världen över.

Tasmanien, en ö strax söder om Melbourne, har både spännande regnskog och ståtliga berg. Ön är ungefär lika stor som Irland, men har ändå en småskalig charm. Här finns små byar med gamla brittiska namn, såväl som vingårdar och fruktodlingar. En stor del av ön består av skogsområden, och ön har en egen flora och fauna. Här återfinns djur som den utrotningshotade tasmanska djävulen och den rödhalsade vallabyn.

Perth, i västra Australien, är känt för sin avslappnade livsstil och har ett rykte om sig att ha oändligt med sol. Efter jobbet brukar många invånare bege sig till stranden för att bada, surfa eller grilla vid vågorna. Det sägs att alla är så sociala här eftersom de är isolerade från resten av landet, då de flesta av Australiens invånare bor på östra sidan. Perth har därför många egna aktiviteter, och lockar med caféer, barer, nattklubbar och butiker.

Uluru, tidigare kallat Ayers Rock, är en av de mest välbesökta platserna i hela landet. Det är inte en stad i sig, utan en klippa i nationalparken Uluru-Kata Tjuta. Uluru är med på UNESCO:s Världsarvslista och ändrar färg i ljuset vid soluppgång och solnedgång. I nationalparken kan man se australiensiska djur som den rödhalsade vallabyn, emun, den röda jättekängurun, såväl som kameler, rävar och kaniner.

Australien kan utforskas om och om igen. Det sägs att om man väl besökt landet, längtar man alltid tillbaka. Kombinera flera städer och res runt eller ta en plats i taget. Vi hjälper till med planering och bokning av er ultimata Australienresa.

Platser i Australien

Visa mer