Resa till Tanzania som kombinerar safari med sol och bad

I Tanzania, med berget Kilimanjaro som kuliss, ligger Serengeti, en av naturens mäktigaste skapelser och känt för sitt rika och vilda djurliv. Serengeti i Tanzania är hem för bland annat lejon, elefanter, flodhästar och leoparder. Slätten verkar ändlös och består av vidsträckt savann, granitklippor och svalkande akacieträd där de vilda djuren stundtals finner skugga.

<
>

Artrikedomen i området är enorm och hem för bland annat lejon, elefanter, flodhästar och leoparder. Att uppleva detta på nära håll på en safariresa är en adrenalinkick och toppar alla reseminnen du redan har.

Frågor och svar om safari i Tanzania.

När infaller migrationen i Serengeti?

Under migrationen som infaller under vinterhalvåret vandrar hundratusentals gnuer och zebror från Masai Mara i Kenya till Serengeti i Tanzania för att hitta betesmarker.

Hur tar man sig till Serengeti?

För att komma hit från Kilimanjaro internationelle flygplats, flyger man med fördel i små safariplan som är det mest effektiva transportsättet att ta sig fram på i Tanzania. Man kan även göra en kombination och besöka flera naturparker och djurområden.

Vilka reseprogram med safari rekommenderar vi som resebyrå?

Det finns massor av kombinationer med safari också i andra naturparker än Serengeti. Vi rekommenderar minst tre nätters safari gärna ihop med några nätters sol och bad. Vi har varit där och kan ge mängder med resetips så att er safari i kombination med sol och bad blir som ni har tänkt.

Kan resan och safarin avslutas med sol och bad på Zanzibar?

Efter safarin är det härligt att flyga över till ön Mafia eller till Zanzibars vita stränder och turkosa vatten för några avslutande dagar med sol och bad.

Vad kostar en resa till Tanzania som kombinerar safari med sol och bad på Zanzibar?

Pris indikation per person 52 750 sek för följande resepaket:
• Flyg i ekonomiklass från Sverige till Kilimanjaros internationella flygplats
• Hemresa från Zanzibar med skatter och bagage
• Alla transporter/landarrangemang
• Safariflyg mellan Arusha-Serengeti-Zanzibar
• 1 natt boende medelklasshotell
• 3 nätters boende i Serengeti nationalpark på mellanklass lodge
• Alla nationalparksavgifter
• Alla måltider under safaridagarna
• Alla frukostar
• Boende på Zanzibar i 4 nätter på mellanklasshotell

Priset är under mellansäsong (mars, november)

Ring oss 08-545 685 10 eller på mejl info@nygrenlind.se! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.