Taj Mahal

Taj Mahal i Agra i Indien kallas den mest romantiska platsen i världen. Inte konstigt med sitt ursprung och historia. Mogulhärskaren Shah Jahan gav Taj Mahal som gåva till sin älsklingshustru Mumtaz Mahal som ett bevis på sin kärlek. Bygget tog 11 år – från 1632 till omkring 1643.

Resor-till-Agra-med-besök-på-Taj-Mahal---Nygren-&-Lind-resebyrå---Taj-Mahal-taket Resor-till-Agra-med-besök-på-Taj-Mahal---Nygren-&-Lind-resebyrå---Taj-Mahal-byggnad Resor-till-Agra-med-besök-på-Taj-Mahal---Nygren-&-Lind-resebyrå--sidogång- Resor-till-Agra-med-besök-på-Taj-Mahal---Nygren-&-Lind-resebyrå---framsidan- Resor-till-Agra-med-besök-på-Taj-Mahal---Nygren-&-Lind-resebyrå---floden- Resor-till-Agra-med-besök-på-Taj-Mahal---Nygren-&-Lind-resebyrå---byggnad-indien Resor-till-Agra-med-besök-på-Taj-Mahal---Nygren-&-Lind-resebyrå---taj-mahal-på-avstånd- Resor-till-Agra-med-besök-på-Taj-Mahal---Nygren-&-Lind-resebyrå---byggnad- Resor-till-Agra-med-besök-på-Taj-Mahal---Nygren-&-Lind-resebyrå---tak-mosaik-
<
>

Det vackra palatset, Taj Mahal, togs upp på UNESCOS världsarvslista och utsågs till ett av världens sju underverk i 2007. När mogulshärskarens älsklingshustru dog i samband med att hon födde hans sön, sörjde han så starkt att han bestämde sig för att uppföra ett palats i hennes minne. Palatset är omgiven av en vacker persisk trädgård, så kallad charbaghträdgård, som är uppdelad i fyra delar.

Trädgården runt Taj Mahal påminner om paradiset

Syftet med en charbaghträdgård är att den ska påminna om paradisets trädgårdar och paradiset känns påtagligt när du upplever trädgården på nära håll. Taj Mahal omgärdas av en mur. Utanför muren finns ytterligare mausoleer över mogulens andra fruar och en grav över hans favorit-tjänare. Upplev även Ranthambore National Park – höga klippor, vackra sjöar och ett rikt djurliv.

Unika resetips om resor till Taj Mahal

Ring oss! Vi hjälper dig med att lägga upp ett program som är skräddarsytt för just dig och ditt resesällskap.